Byg legehuse til børnene

Når en boligforening, institution eller kommunal legeplads skal anlægge eller renovere en legeplads, vil der helt naturligt være både gynger, vipper og sandkasser til børnene. Men legehuse til børnene burde også være en del at de almindelige legeredskaber. Børn i alle aldre har stor glæde af disse huse.

Det vil være en god ide hvis der på arealet er plads til at man kan sætte flere huse sammen som en lille by og lade husene have forskelligt udseende. Se dem her. Børnene vil nyde at kunne gå på besøg hos hinanden, og det vil være med til at styrke deres socialt samvær med andre og lade fantasien få frit spillerum. Er der kun plads til et legehus, bør det være i sådan en størrelse at det kan rumme flere børn på en gang.

Når man vælger legehus(e) bør det også være af en kraftig kvalitet. Der vil være en del slid på huset og ikke kun indvendigt, større børn vil også kravle rund udvendigt på huset. Legehuset bør være lavet af materiale der ikke skal vedligeholdes, det vil på sigt spare både tid, penge og arbejdskraft til maling og udskiftning at slidt materiale.

En meget vigtig ting er sikkerheden på legepladsen. Køb derfor kun legehuse og andre legeredskaber fra et firma der sælger godkendte legeredskaber, da det er jer som forening der står med ansvaret hvis der sker en ulykke, husk derfor at der skal tegnes en forsikring.